Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Od té doby, co tam žijí levičáci až komouši.

0 0
možnosti

Minimální mzda je výmysl levice, vč. odborářů.

3 0
možnosti

Odkdy jsou např. USA levicové?? Podívejte se na jejich dostupnost zdr. systému i toho sociálního.

0 0
možnosti

Ještě by mohl autor vyzvat k zvýšení sociálních dávek, aby jeho představa o kapitalismu byla dokonalá.

;-D;-D;-D

0 1
možnosti

14600 hrubého se vám zdá hodně? Když zaměstnavatel nemusí tak nepřidá. Odbory každý rok od 90ek vyjednávaly s vedením a nikdy skoro nic nevyjednaly, před bránou stáli noví žadatelé o praci. Když v roce 2016 ustal tok novodobých otroků do naší fabriky a dlouhodobí zaměstnanci si začali hledat lepší fleky v jiných firmách, tak nám najednou přidali 30% i bez odborů. Kdyby se už tehdy za vlád tradičních stran zvedala pravidelně min. mzda mohli se mít zaměstnanci na nejhůř placených místech lépe už v dřívějších dobách a těm lépe placeným by se přiměřeně mzda zvedala také.

1 0
možnosti

Další, co nepochopil ani článek, ani základy ekonomie. Jestli se vám to málo nezdá, plaťte ve vaší vlastní firmě každému klidně dvacetinásobek

3 4
možnosti

USA podle Vás nepatří mezi vyspělé země?

1 0
možnosti

Jsem se pobavil, když tento odborník tvrdí, že stanovení minimální mzdy je cenová regulace.

Tržní minimální mzda, prý vzniká jako průsečík nabídky a poptávky, řídí se ekonomickým zákonem nabídky a poptávky - což platí jen někde.

Vím, jak se toto zbožné přání 25 let obcházelo a jak mnozí podnikatelé nechali platit stát příspěvek nezaměstnaným, kteří pro ně pracovali na zkrácené úvazky DPP.

Po zavedení EET museli hospodští začít platit zaměstnancům reálné mzdy a nikoliv sociální příspěvky, jak byli zvyklí.

:-P:-P:-P

2 1
možnosti

Plané teoretizování o ničem !!!

:-P:-P:-P

1 3
možnosti
Foto

Autore, dobrá lekce z ekonomie.R^ Z reakcí některých diskutujících níže je vidět, jak potřebná.

5 2
možnosti

P89a21v30e86l 90R54y13š90k60a

27. 12. 2020 17:05

Ti kdo nechtějí pracovat za například 6000 Kč jsou vlastně hloupí lidé, ekonomicky nevzdělaní.

2 0
možnosti

Vas priklad cena delnika a cena stroje je nesmysl. Protoze stroj je drazsi potrebuje udrzbu a obcas vymenit coz stoji penize. Udrzba delnika a vymena delnika za porouchaneho je levnejsi nez porizeni noveho stroje.

2 2
možnosti

P46e48t69r 12B47u34r16i91a43n

27. 12. 2020 13:19

To si nemyslím. Veškeré pořizovací a provozní náklady u obou jsou odečitatelné z daní. Jde jen o to, kdo z těch dvou vyprodukuje vyšší hrubý zisk. A v tom jasně vede mašina. Budeme-li to tedy brát jen z tohoto úhlu pohledu.

1 0
možnosti

Zrušením minimální mzdy vzroste počet nezaměstnaných a vyplácení nezdaněných peněz na ruku.

Malíř vymaluje zákazníkovi byt pro původního zaměstnavatele, ten mu vyplatí peníze na ruku, ale oficiálně bude nezaměstnaný a nějaký čas bude pobírat i podporu.

Pokud je někdo v nějaké provozovně, zaměstnaný sice bude - může přijít kontrola, ale za pár peněz a zbytek zase nezdaněný hotově.

Toho si přejeme dosáhnout?

Je to opravdu náš ideál?

Skvěle to rozhýbe ekonomiku?

1 2
možnosti

Jaká je strašlivá nezaměstnanost v zemích bez minimální mzdy?

1 0
možnosti

P21e57t15r 62Č79e79j55k55a

27. 12. 2020 12:13

Přijde mi, že autor si neuvědomuje, že pokud dojde k nahrazování lidí automatizací apod., tak dojde nutně k jejich zdanění - tzn. výnosy z nahrazení člověka automatizací, budou stejně nezbytně nutně převedeny k těm slabším přes různé formy dávek apod. Důvod je totiž jednoduchý - pokud naženete lidi do bídy a zoufalství, tak vám vzroste kriminalita a negativní sociální jevy, na které ta společnost stejně začne doplácet. Tady je hrozně "oblíbená" mantra ve smyslu, že kdo není dostatečně schopný, aby se uživil, ať třeba klidně zhebne.... jenže jedinci, kteří tuhle mantru vyznávají si neuvědomují, že naopak se může stát, že člověk dohnaný tímto způsobem na okraj, bude reagovat jako zvíře zahnané do kouta - tedy útokem. Minimální mzda by neměla být vnímána jako nějaký zásadní ekonomický problém - je to úplně stejné absolutně minimální kritérium, jako například to, že stavební firma musí zaměstnancům zajistit ochranné pomůcky.... já vím, mnohým by se asi líbilo, kdyby si je na své náklady zaměstnanci museli koupit sami. ;-)

3 1
možnosti

Minimální mzda je u nás po 30 letech směšná. A pak budou chytráci těmto lidem s min. mzdou radit, jak se zabezpečit na stáří způsobem,že někam vyšší částky investovat, koupit nemovitost... nebo v jiných věcech, že je jen jejich problém si kupovat nekvalitní potraviny, když těch kvalitních je u nás dost, ale ty jsou pro ně právě hodně drahé atd. ale kde na to vše vzít z min. mzdy už ty chytráky nenapadne.

2 1
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 704x
1. místostarosta Českého Krumlova
www.daliboruhlir.cz 
Ekonom a politik

Seznam rubrik