Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už za komoušú zpíval Jahelka : na šest lidí toho druhu, maká jeden u soustruhu. ten je sotva uživí, což se dneska už i ví...

1 0
možnosti

Ač s vámi naprosto souhlasím v tom, že státní správa je personálně přebujelá, neefektivní atd, tak s tou kritizivanou výší platů bych až tak úplně nesouhlasil (osobně se mě to vůbec netýká). Neuvažujete totiž vzdělanostní strukturu. Ve státní správě nenajdete příliš mnoho nízce kvalifikovaných lidí. Zato ve státní správě jsou naopak velké skupiny vysoce kvalifikovaných lidí. Například cca 60000 učitelů, jen základních škol, je (až na vyjímky) vysokoškolsky vzděláno. Další desetitiíce jsou učitelé středních a vysokých škol. A to jsou jen učitelé.

0 0
možnosti

učitel newní státní správa ale státní zaměstnanec... státní správa jsou ti, kteří stát spravují. mají moc a razítka

0 0
možnosti

J37a79n 67R86á50ž

11. 1. 2021 16:48

Státy vedené politiky bez odvahy provádět efektivní transformaci státní správy, nemají jinou možnost než jít řeckou cestou, na jejímž konci je více neproduktivních státních zaměstanaců, než produktivních sil v privátu.

Na transformaci státní správy neměly odvahu žádné polistopadové vlády a důsledkem je její nekontrolovatelné personální bobtnání.

PS. Nesmrtelý zůstane výrok Babiše, který se jednou ukecl, že pro zavedení digitalizace v nějakém ministerstvu bude nutno přijmout 450 tam chybějících odborníků, ale vůbec se nezmínil, kolik "neodborníků" se pak bude moci pro nadbytečnost propustit.

Jednání vlády je v přímém protikladu s privátem, kde zavádění digitalizace, tedy administrativní zjednodušení procesů, má vždy za následek propouštění nadbytečných administrativních pracovníků.

0 0
možnosti

Vy si docela odporujete. Na jednu stranu říkáte, že mzdy v soukromém sektoru by měly růst více, na druhou stranu je ale třeba aby se zvyšovaly platy učitelů. Víte, že školství by mělo být nejdynamičtějším sektorem celého národního hospodářství, že pro všechny obory připravuje vzdělané pracovníky, které nejen naučí číst a psát (to třeba v případě lidí, kteří ukončí vzdělání 9.třídou základní školy), ale učí třeba budoucí lékaře, právníky, inženýry? A víte třeba, že třeba platy vysokoškolských učitelů jsou u nás doslova hanebné? Nebo máte dojem, že vysokoškolský učitel by měl brát stejně jako dělník na montážní lince někde ve fabrice? Aby to Vaše zamyšlení mělo hlavu a patu, musel byste oddělit obory, kde by měly být platy vyšší, tedy lékaře, právníky, inženýry... Zbytek pak můžete porovnat, to už by pak bylo relevantní.

0 0
možnosti

To vše bylo napsáno jistě s vřelou myšlenou na mecenáše Putina a jeho Rusko, kde jeho státní aparát rázně řeší každou myšlenkovou výchylku. Jste hrdina, dobrovolně posluhovat Klausovu klanu je skutečná odvaha.

1 6
možnosti

Vás nikdy nemůže bolet hlava. Hlavně, když Vám neprší do krku.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS