Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejprve je třeba snížit počet vysokých a středních škol, když je jich v malém Česku tolik, jako ve velké Anglii, to už o něčem napovídá.

Ministr školství již teď souhlasí s tím, že střední školy, kde bude menší počet zájemců, než je jejich kapacita, přijmou žáky bez přijímaček, to je další výsměch vzdělávání u nás.

A v poslední řadě, zaplnit místa učitelů vysokoškoláky, kteří nějakým způsobem vystudovali, ale žádný podnikatel je nepřijme, to bude další hřebíček do rakve českého školství.

A inkluze, nedávno byla její zakladatelka v pořadu u Jílkové, žádné sypání popele na hlavu, tu má znovu plnou, podle ní, zase zaručeně dobrých inovací.

0 0
možnosti
ZJ

K čemu je nám instalatér, když není genderově uvědomělý.

0 0
možnosti
MV

Tento komentář má min.10 let zpoždění, ale tehdy to nikdo nechtěl slyšet.

Jinak vynikající shrnutí stavu našeho školství ,děkuji.

0 0
možnosti
Foto

No až si to přečte exministrině Valachová zvaná mezi učiteli "Matka Inkluze", tak bude mít náběh na infarkt.

1 0
možnosti
JJ

Přiznám se, že jsem to nedočetl. Karmu jsem vám dal, zřejmě jako mnozí další, už za ten nadpis.

Jen bych řekl, že to, dnes tak omílané a odsuzované, "memorování" ze systému nikdy vyloučit nelze. Proč se pak dřít násobilku, některé vzorce, slovíčka atd atp. To se pročítáním knih nikdo nenaučí. Vím, dnes jsou kalkulačky, chytré telefony, internet. Ale kdybychom zašli do absurdna, tak by pak stačilo naučit děti v mateřské škole ovládat internet a kalkulačku a zadat jim nějakou doporučenou literaturu.

0 0
možnosti
JB

No, já bych neřekl, že vysokoškoláci (někteří) jsou nepotřební. Kdo by jinak smažil hranolky a omýval salát ve fastfoodu? Kdo by nás udával na internetu?

3 0
možnosti
VV

Mate pravdu, ale hlavne prebyva ruznech straniku promilovejch stranicek.

1 0
možnosti
PC

Devalvace vzdělání začala na konci 70. let minulého století, kdy jsme po vzoru tehdejšího SSSR přejali myšlenku, že většina obyvatel musí mít minimálně maturitu. A tak se postupně z původních učebních oborů stávaly učební obory s maturitou, na klasických středních školách se snižovaly nároky, protože ty se postupně snižovaly i na ZŠ, na SŠ přijímali vlastně všechno, co mělo řitní otvor, a také tam z téhož důvodu mohl maturovat i jedinec se zcela podprůměrnými studijními předpoklady. VŠ tak přijímaly i takové "studenty" , a obzvláště pro ně byly navic zřizovány humanitně zaměřené pseudoVŠ, produkující nepoužitelné "takyvysokoskoláky".

Učebními obory bez maturity se všeobecně natolik pohrdalo, že se na ně styděl jít i ten nejposlednější žák, který ovšem mohl být výborným, potřebným a oceňovaným řemeslníkem.

A tak to je s každou propagandou, ať se týká čehokoliv.

3 1
možnosti
JJ

Končil jsem střední školu na konci sedmdesátých let a docela s vámi souhlasím. Ale dávat to, v té době, za vinu zrovna "Sovětskému svazu" se mi zdá téměř úchylné.

0 0
možnosti
JR

J26a97n 51R55á14ž

19. 1. 2021 15:10

Ale pokud bude u nás platit názor většiny rodičů, že titul před jménem zajistí jejich dětem dobře honorované zaměstnání, budou naše university pořád spíše tiskárnami universitních diplomů, než institucemi kde mohou studenti získat v praxi uplatnitelné vzdělání.

Státní správa, ale zejména banky, pojišťovny, právnické, poradenské i makléřské povolání, už přestávají být klidným útočištěm pro absolventy universit. Zmiňované profese jsou dnes personálně předimenzované a tak na většinu těchto dnes lukrativně honorovaných oborů, vynucené úspory personálních nákladů a hlavně automatizace a digitalizace procesů, dopadne velmi rychle a tvrdě. A doufám, že se dopady zavádění automatizace nevyhnou dřív nebo později ani státní správě a vzhledem k tomu, že ani neziskovky nejsou nafukovací, aby všechny absolventy, mnohy docela obskurních studijních oborů pojmuly, není pro velký počet absolventů , zejména mnoha humanitních oborů, jejich budoucnost nijak růžová.

2 0
možnosti
Foto

Ale prozatím platí, že nezaměstnanost vysokoškoláků je nižší než nezaměstnanost v jiných sociálních skupinávh.

0 0
možnosti
Foto

Ach jo, pane Uhlíři. Vždyť přece není třeba být za každou cenu cool a in a používat ty marketingové triky, v nichž se jako sexy prezentuje kde co. Od automobilu až po sekačku na trávu. Ale když už jste musel sex dostat do politické propagandy, není od věci připomenout, že extrémní závislost na prožitcích moci nad druhými lidmi vede až k potřebě moci absolutní, což končí smrti oběti, jejíž poslední výdechy jsou stimulací k orgasmu pachatele. Jak jste si jistě už nejednou jistě všiml, jsou lidé, kteří se na cestě k možnosti mít nad jinými lidmi moc (nebo pro její udržení) nezastaví téměř pře ničím. Z tohoto hlediska může být politická kariéra opravdu dost sexy. Řada občanů se pak právem může cítit být obětí ve smyslu mee too:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 704x
1. místostarosta Českého Krumlova
www.daliboruhlir.cz 
Ekonom a politik

Seznam rubrik