Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takže firmy žijící z dotací na dálnice se budou mít dobře, a firmy živící se výstavbou rodinných domků se budou mít špatně?

0 0
možnosti
PK

U toho rozbujelého aparátu mi chybí nějaké srovnání třeba s podobným Rakouskem. Také mají dost "krajů", trojnásobné platy úřednictva, a přiznám se, že nechápu kde na ten blahobyt berou. Moc toho superprůmyslu nemají, že by turistický ruch?

1 0
možnosti
FD

Mají nainvestováno a nyní berou zisky.

1 0
možnosti
JK

J31a80n 24K84a72r35a19s80e78k

31. 3. 2021 11:31

[...]Živnostníci, střední a rodinné firmy tvoří spolu se svými zaměstnanci základ hospodářství. [...]

Tak to bylo drive. Soucasna situace ve svete - celem svete - je takova, ze jsou to velke korporace, ktere tu stredni firemni strukturu nici - nebo - transformuji. Levice, pravice, nahore , dole s tim nemaji co docineni. Kapitalismus je v takove fazi, kdy sam zrusi tu ekonomickou mezivrstvu, ktera mohla fungovat , dokud byla ekonomika regionalni a analogova.

Bojujete proti vetrnym mlynum.

0 0
možnosti
PK

Vámi uváděný trend ale působí v různých odvětvích různě. Maloobchod určitě - krámek na rohu ulice nemůže soutěžit s LIDLem, Kauflandem. Jinde ten "cluster" - hrozen firem kolem obra může být stále smysluplný. Kombinátní systém - přádelna, pletárna, barevna, úpravna, šicí dílny - tak byl např. koncipován kdysi vychvalovaný Jitex Písek, v minulosti kombinát Baťa od koželužny ... tak ekonomika dnes nefunguje.

2 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 704x
1. místostarosta Českého Krumlova
www.daliboruhlir.cz 
Ekonom a politik

Seznam rubrik