Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Připravme se na konec EU

Myšlenka na spolupracující Evropu nebyla špatná. Místo toho, aby Unie hájila naše hodnoty, začala útočit na své členské státy. Současnou EU nelze transformovat k lepšímu. Je třeba se začít připravovat na její opuštění nebo rozpad.

Původní myšlenka na spolupracující Evropu nebyla špatná. Pak se ale něco zvrtlo. Namísto toho, aby Evropská unie chránila naši kulturu a zájmy, vyrukovala s útoky na své členské státy. Unii se navíc podařily nastavit takové podmínky, aby nás dnes mohla využívat jako svou kolonii, z které odsává peníze. Nevěřím, že současnou EU lze transformovat k lepšímu. Je proto třeba se začít připravovat na její opuštění, rozpad či úplný konec.

Původní myšlenka stála za hřích

Spoluprací států jsme si měli vybudovat mnohem silnější základnu proti žralokům, jakými je například Čína či Amerika. Všichni tehdy chápali, že cílem EU je především ochrana naší stovky let staré kultury, židovsko-křesťanských a demokratických hodnot či zachování našeho výkladu práva. Ale ejhle! Stal se přesný opak.

Vše se obrátilo v agresi proti vlastním lidem

Namísto toho, aby Unie hájila naše hodnoty, začala útočit na své členské státy. Příkladů, jak k tomu dochází, je nespočet. Však si vezměme jen tu věc s nelegálními imigranty. 

Teď máme za povinnost vítat každého, kdo si k nám připluje na nafukovacím člunu. Unii pak vůbec nevadí, že tihle odvážní ekonomičtí mořeplavci nerespektují naši kulturu a nárokují si zacházení v rukavičkách. A co víc! Ono se jim ho dokonce dostává. Protože vykřikovat něco o diskriminaci se v evropských vodách vyplácí.

O ochraně hranic vůbec nemůže být řeč

Tu Unie totálně zazdila. Ba dokonce – přikázala svým členským státům, aby vítaly každého, kdo na evropskou půdu nelegálně a bez úcty k zdejší kultuře vstupuje. A pokud členské státy neuposlechnou, přichází vyhrožování, postihování a omezování svobod na hranicích.

Zatímco se “Sauronovo” oko médií nyní upíná na koronavirovou masáž, vůbec nám nevadí, že vnější hranice EU stále zůstávají bez ochrany. Pokud má Unie fungovat dál, musí na vnějších hranicích zaujmout jasnou ochranu a kontrolu evropského prostoru.

A to zdaleka není všechno. Kromě hranic Unie již dávno přestala chránit také svůj trh a s klidem diriguje členské státy, které pokyvují a plní.

Unie nás využívá jako kolonii, z které těží

V devadesátkách po nás EU příliš netoužila. I když jsem já osobně hlasoval proti vstupu do EU, dokážu pochopit, že tehdy jsme moc na výběr neměli. Tenkrát ale byla EU jinou. Nebyla ještě tolik zpolitizovanou a fungovala především na ekonomickém a hospodářském principu. Přesto už tehdy evropští „lídři“ snili o federalizaci, potlačení národních států do pozadí a svůj model ovládnutí měli dávno připravený.

Svůj přístup k nám změnila, až když pochopila, že s námi získá nové trhy a místo, odkud může odsávat zisky a národní kapitál. Netrvalo dlouho a EU se pod taktovkou Německa – a do jisté míry i Francie – zpolitizovala natolik, že začala omezovat členské státy nejrůznějšími nařízeními a regulacemi, které nebyly a nejsou v zájmu

občanů těchto států. Jednoznačně se jedná o bezprecedentní zásah do suverenity národních států.

Už jen to, že se původní konsensuální rozhodování v Lisabonské smlouvě změnilo v řadě důležitých agend na většinové. Souhlas takové většiny teď stačí k rozhodnutí o tak závažných tématech, jakými jsou například pravidla pro přistěhovalectví, pravidla v boji proti změně klimatu, předpisy pro cestovní ruch či předpisy pro policejní a soudní spolupráci v trestních věcech. O těchto a dalších tématech se může rozhodnout, i kdyby některé země zásadně nesouhlasily.

Suverenitu jsme ztratili podpisem Lisabonské smlouvy

Došlo k tomu ke konci roku 2009. Tehdejší prezident Václav Klaus ji byl tehdy doslova nucen podepsat. A to i přesto, že s tímto krokem bytostně nesouhlasil a již tehdy jasně zdůrazňoval, že tímto aktem ztrácí Česká republika svou

suverenitu. Událo se tak pod obrovským nátlakem médií, části politického spektra a dokonce i Ústavního soudu.

Jeho varovná slova se jedno po druhém začala naplňovat. Přesvědčujeme se o tom téměř každý den. EU používá totalitní praktiky a snaží se jednotlivé státy ovládat nejen ekonomickými, ale i politickými nástroji.

Dějiny se opakují

Nebyl to jen Klaus, kdo varoval před orgánem nadřazeným členským státům. V minulosti, i když v jiném kontextu, tu byly osobnosti jako Masaryk, Rašín či Beneš. I oni byli nacionalisté, a proto je rakousko-uherský režim perzekuoval, věznil a běžně u nich probíhaly domovní prohlídky. Dnes je považujeme za hrdiny, tvůrce národního státu a české demokratické politiky. Stejnou snahu a motivaci bychom měli mít i my dnes.

Dotace EU slouží k uplácení vlád

Bohatství vzniká z práce!

Dotace, subvence a další přerozdělování byly vždycky zlem a ničily tržní prostředí! Dotace, které EU přerozděluje, používá de facto k uplácení vlád členských států. Dokonce se ve skutečnosti ani nejedná o peníze EU, ta žádné svoje peníze nemá! Jsou to vybrané daně od jednotlivých členských států, které je ve formě povinných příspěvků odesílají do bruselského rozpočtu. Tuto společnou kopici prostředků pak evropští byrokrati v Bruselu přerozdělí tak, jak se jim to hodí do mlýna. Zrušme všechny dotační projekty EU, pro podnikatelský sektor. Dokud jsme v EU, ať si vláda bere peníze třeba na stavbu silnic nebo na opravu základních škol, ale vyvarujme se jakýchkoliv dotací, které pokřivují soutěž na trhu.

EU se nedá reformovat. Stejně skončí

Nevěřím tomu, že by mohlo dojít ke změně EU. Jakákoliv její transformace je jen zbytečnou utopií a naivitou.

Miluju Evropu. A to pro její rozmanitost, bohatost národních států a její evropské židovsko-křesťanské kořeny. Evropu vnímám jako prostor pro moderní soužití národních států, společný ekonomický, pracovní a kulturní prostor.

Oproti tomu EU nenávidím. A to pro její diktaturu, byrokracii, snahu o rozbití národních suverénních států a vnucování předpisů, dogmat a především viditelné omezování svobod.

Berme to s přípravami na konec EU vážně!

Začněme se proto chystat na opuštění, rozpad nebo jiné přeskupení této organizace!! Protože musí zákonitě přijít a já věřím, že to nebude dlouho trvat.

Autor: Dalibor Uhlíř | neděle 6.12.2020 17:05 | karma článku: 40,15 | přečteno: 1478x
  • Další články autora

Dalibor Uhlíř

Medvědi do Krumlova patří, jsou tradicí, ne komerční atrakcí

Medvědi do hradního příkopu mezi prvním a druhým nádvořím českokrumlovského hradu a zámku neodmyslitelně patří. Nedokážu si představit návštěvníka, který by se aspoň chvilku nezastavil na mostě u druhé hradní brány...

23.5.2023 v 10:21 | Karma: 11,40 | Přečteno: 179x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Dalibor Uhlíř

Česká pošta nad propastí. Vládo, takto se důvěra občanů nebuduje

Město vytvořilo plán, jak by bylo možné částečně financovat provoz pošty z vlastního rozpočtu. Návrhy řešení však ale zapadly za neochotou vedení České pošty cokoliv řešit. Zadání asi bylo jasné, pošta prostě nesmí pokračovat...

16.4.2023 v 10:14 | Karma: 23,57 | Přečteno: 616x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Dalibor Uhlíř

Otáčivé hlediště zůstane v Krumlově a ten v UNESCu. Cíl je splnitelný, věří místostarosta

Místostarosta Českého Krumlova pro kulturu a cestovní ruch Dalibor Uhlíř je optimista. Věří v zachování otáčivého hlediště ve městě a v další neohrožování zápisu města na seznamu celosvětového kulturního dědictví UNESCO.

15.4.2023 v 19:26 | Karma: 5,49 | Přečteno: 206x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Dalibor Uhlíř

Kláštery – rekonstrukce se podařila, udržitelnost nikdo neřešil

Městu Český Krumlov se podařilo za výrazné pomoci dotace dokončit druhý největší historický komplex po hradu a zámku, v krumlovských klášterech. Na jedné straně je však podařená rekonstrukce, na druhé pak udržitelnost.

15.4.2023 v 18:23 | Karma: 6,17 | Přečteno: 287x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Dalibor Uhlíř

Zastavme rozvrat veřejných financí a českého hospodářství

Celá západní civilizace se nachází v hluboké krizi. Naše ekonomika byla za posledních dvacet let poničena chybnou hospodářskou politikou, vysokými daněmi a bruselskými dotacemi. O jakémkoliv zrušení koruny nemůže být ani řeč!

31.3.2021 v 11:03 | Karma: 20,43 | Přečteno: 449x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:50

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 704x
1. místostarosta Českého Krumlova
www.daliboruhlir.cz 
Ekonom a politik

Seznam rubrik